Iskola előkészítő, mozgásfejlesztő, gyógypedagógus, dadogás Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében

A Beszédlabor Fejlesztőközpontot, olyan gyermekek és felnőttek számára alakítottuk ki, akik érintettek lehetnek a különböző beszédproblémákban. Legyen szó akár gyermekkori, akár felnőttkori beszédvizsgálatról vagy terápiáról, mindkét esetben szakképzett logopédusaink és fejlesztőpedagógusaink segítenek. Központunkban megtalálhatóak azok a társszakmák is, amelyek biztosítják a beszédjavítás megkezdéséhez szükséges kiegészítő vizsgálatokat. Ezért együtt dolgozunk mozgásfejlesztő, konduktor és pszichológus szakemberekkel, Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében.

Célunk, hogy Vendégeink kellemes, barátságos légkörben fejlődjenek és képezhessék magukat. A legfrissebb vizsgálati és terápiás eljárások, módszerek birtokában magas szakmai színvonalat biztosítunk. Szakembereink szemléletmódját alapvetően meghatározza, hogy a lehető legpontosabban igazodjunk a megfogalmazott igényekhez.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermekek elsődleges tevékenysége a játék, ezért a nekik kialakított foglalkozások játékos formában zajlanak. Igazodva az ő életkorukhoz és aktivitásukhoz, Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében.

Iskola előkészítő Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében

Az iskola előkészítő programok, különösen a mozgásfejlesztő és a gyógypedagógiai szemlélettel tervezett kezdeményezések, kulcsfontosságúak a gyermekek optimális fejlődéséhez. A gyógypedagógusok szakértelmére támaszkodva ezek a programok segítenek felkészíteni a kisgyermekeket az iskolai kihívásokra, különös tekintettel a dadogás problémájára, Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében.  Munkatársaink kezdetben különböző tesztek segítségével felmérik a gyermeke készségeit, majd ennek függvényében meghatározzák a fejlesztés gyakoriságát és módját, illetve segítenek a megfelelő iskola kiválasztásában is.

Mozgásfejlesztő Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében

A mozgásfejlesztés alapjaihoz tartozik, hogy a gyermek megismerje saját testét, testrészeit, tudjon tájékozódni a térben, ismerje az irányokat, a jobb és bal oldalt. A TSMT az idegrendszer érését elősegítő kiscsoportos (max.10 fő) mozgásterápia. Játékos mozgásos feladatok közben a nagy- és finommozgások fejlesztése során érleli, strukturálja az idegrendszert, Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében.

Gyógypedagógus Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében

Gyógypedagógiai jellemzője, hogy több képességterületet érintő, átmeneti probléma, mely a kultúrtechnikák nehezített megtanulásában jelentkezik. Általában csak egyes iskolai helyzeteket érint, átmeneti jelleggel. Tanulási gyengeségből soha nem alakulhat ki tanulási zavar, mert az utóbbi kialakulása korai eredetű neuropszichológiaiokokkal magyarázható, Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében.

Dadogás Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében

Dadogás alatt a beszéd folyamatosságának problémáját értjük. Leegyszerűsítve talán azt lehet mondani, hogy a dadogás beszéd közbeni megakadásokat jelent. A jelenségnek viszont ennél sokkal többféle megközelítése létezik, sokféleképpen jelenhet meg. Még a szakemberek is azt mondják, hogy ahány dadogó, annyiféle dadogás létezik. A tünetek azonos embernél sem állnak fönt mindig, illetve súlyosságuk is változik: vannak enyhébb időszakok és olyan periódusok is, amikor a tünetek sokkal erősebbek. A dadogást befolyásolhatja akár a fáradtság is.

A dadogás okai: Több okú, vagyis multikauzális jelenségről van szó.  Általánosságban annyit lehet kijelenteni, hogy jellemzően lehet valamilyen hajlam, amit aztán egy külső körülmény aktiválhat. Ilyen lehet például a stressz vagy kisgyerekkorban a környezet hatásai, szülőtől való elszakadás vagy akár egy kistestvér születése miatti testvér-féltékenység. Aktiválhatja a hajlamot az óvodába vagy iskolába kerülés is, továbbá működhet sok olyan rejtett ok is, amely nem is mindig azonosítható, Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében.

A dadogás tünetei: A legjellemzőbb tünet a beszédben való megakadás, amelynek többféle típusát is megkülönböztetjük:

  • Tónusos dadogás: a beteg szinte nem is tud elkezdeni beszélni, beszéde görcsösen megakad. Az első hangot mindig elnyújtja vagy alig tud hangot kiadni.
  • Klónusos dadogás: az érintett ismételgeti a szótagokat. Ritmikus egységeket ismétel a szó elején vagy hosszabb szavak kiejtésekor. Az ilyen beszédet a szótagok, szavak gyakori és gyors ismétlése jellemzi.
  • Tonoklónusos dadogás, amelynél a tónusos és klónusos dadogás felváltva jelentkezik, ez a leggyakoribb.

A dadogáshoz súlyosabb esetekben gyakran társulnak együttmozgások, úgynevezett tikkek. Ezek a görcsös beszédmegszakításokkor a test bizonyos részein jelentkező látható izomrángások, izomelmozdulások. A tikkek leggyakrabban az arcon, a nyakon, a szájnál, súlyosabb esetben a vállnál és a karoknál, sőt akár a lábaknál is jelentkeznek. Egy ideig az érintettek úgy érzik, hogy ezek az együttmozgások segítik a megszólalást, de egy idő után teljesen beépülnek a viselkedésükbe, úgymond automatizálódnak anélkül, hogy segítenék a beszédet, Alsónémedi, Felsőpakony, Ócsa közelében.

KAPCSOLAT

Elérhetőségeink

+36 (30) 919 0618
hello@beszedlabor.hu

2351 Alsónémedi Fő út 34.

facebook.com/beszedlabor